Skip to main content

 
 
 
 
 
 
 
22 berichten.
Chris Bolsens Chris Bolsens heeft geschreven op 18/12/2017 om 14:26
Hallo Ivo en Chris, Fijn om weer even op de Orsmolen te zijn geweest. Ik heb een intensief traject bij jullie gevolgd wat me in afgelopen 5 jaar heeft geholpen meer mezelf te worden. Ik realiseer me dat eigenlijk nu pas, wat een bijzondere tijd het is geweest, wat het mij allemaal gebracht heeft. Hoe anders ik nu in het leven sta en hoe het zinnetje "je bent perfect in evenwicht" bijna dagelijks bij mij voorbij komt. Heel vaak heb ik gedacht als ik "even " de basiscursus doe dan heb ik het dan ben ik gezond, genezen....zijn mijn problemen opgelost. Ik zie nu pas, accepteer nu pas, dat ik alleen tools heb gekregen om anders met mijn problemen om te gaan, hele waardevolle tools. Tijdens de basiscursus 5 jaar geleden ben ik tijdens het wandelen tegen de helling op tegen een prikkeldraad aangelopen met mijn hand. Het litteken is goed zichtbaar. Zo heb ik altijd een blijvende herinnering aan de bijzondere tijd op de Orsmolen. ūüėä Ik geloof dat het grootste cadeau is wat ik mijzelf heb kunnen geven, om destijds weer een basiscursus te volgen. Ik ben heel dankbaar dat jullie er zijn en dat jullie je huis zo liefdevol openstellen om mensen, om mij (mezelf) te help en. Dankjewel lieve Ivo en Chris. Lieve groeten, Susan
Jos Stassen, Ann Van Damme Jos Stassen, Ann Van Damme heeft geschreven op 08/01/2017 om 20:21
Orsmolen B&B is een aanrader voor wie in de Voerstreek wil uitwaaien, wandelen, de streek ontdekken. Gastvrije en vriendelijke eigenaars, boeiende gesprekken, verzorgde kamers en een heerlijk ontbijt!
L.S. L.S. heeft geschreven op 17/07/2016 om 16:31
Ik dank jullie voor deze reis van mijn leven! Een heerlijke plek met fijne energie gaf me het vertrouwen om mezelf te voelen, doorvoelen, en te cre√ęren binnen mijn kader. Een gevoel van zelfstandigheid: mijn eigen verantwoordelijkheid, eigen keuze. De eenvoud van de oefeningen: zo dicht bij de sleutel naar alles, √©√©n geheel.
I.K. I.K. heeft geschreven op 17/07/2016 om 16:27
De reis van mijn leven was een vakantie, met tijd voor mijzelf, én waar ik meer verbondenheid voelde met de ander! Stap voor stap dichterbij mijn innerlijk kind. Ik voelde me speels en vrij in een veilig kader. Toch werd ik aangesproken op mijn zelfstandigheid.
Simone Simone heeft geschreven op 24/06/2016 om 13:28
Kou als verkramping Tijdens de basiscursus kwam ik erachter dat kou een verkramping voor me was. Na het ochtendritueel in de Berwijn bleef ik het zo koud houden dat Ivo me aanraadde om warm na te douchen in plaats van met koud water om op temperatuur te komen. Bij de volgende cursussen bleef ik het koud houden na dat verschrikkelijke ochtend bad en Ivo stelde voor om eens op andere wijze te werk te gaan. Ik bedacht dat een jong ijsbeertje het heerlijk vindt om in ijskoud water te baden en ik beeldde me in dat ik dat ijsbeertje was. Vanaf dat moment vond ik het geen probleem meer om me ’s morgens in het koude water onder te dompelen. Ik kreeg er zelfs plezier in en ik raad het regelmatig aan andere mensen aan om als een jong speels ijsbeertje onder te dompelen, met name na de hitte van de sauna.
Peggy Peggy heeft geschreven op 24/06/2016 om 13:01
Met W.O.R.T.E.L.S. op stap. Mijn zoon van 10 ging op zijn step naar school terwijl ik hem met mijn fiets een steuntje gaf. Hij voelde de trilling door de keien waar we over reden. Ik vertelde hem dat hij dan goed kon voelen en tasten. Tasten mama wat is dat? Ik vertelde hem dat het onderdeel is van WORTELS en heb hem de woorden verteld die bij de letters horen. Inmiddels is het ons dagelijkse ritueel geworden. Trillend tastend over de keien. Kijk mama ik ben warm, ontspannen etc. Daarbij kan hij het dan niet laten om gekke bekken te trekken………..PW
Guidy Guidy heeft geschreven op 06/03/2016 om 12:17
Valentijnsweekend: Het is alweer zo'n 10 jaar geleden dat we in contact kwamen met Instituut Orshof en de basiscursus (tegenwoordig de Reis van je leven) gevolgd hebben. Een kleine opfrissing konden we goed gebruiken. Het Valentijnsweekend was hiervoor een prachtige gelegenheid. Zoals altijd was alles uitstekend verzorgd, inclusief een heus Diner voor twee en een romantisch versierde slaapkamer. We leerden weer echt ons uit te spreken en naar elkaar te luisteren. We voelden warmte en verbinding. Het weekend heeft ons in geen enkel opzicht teleurgesteld. . Het Valentijnsweekend heeft ons weer dichter bij elkaar gebracht. Ivo en Chris, dank jullie wel.
Hilde K. Hilde K. heeft geschreven op 22/02/2016 om 19:19
Het opleidingsweekend heeft me eindelijk doen stilstaan bij mijn levensdoel. Lijkt makkelijk... gaandeweg in deze cursus, doorheen de oefeningen en feedback van de anderen, krijg je een goed beeld van je eigen levensvisie. Het dringt enerzijds rustig, dan weer plotsklaps door op verschillende vlakken: energetisch, mentaal, fysiek en in het hart. Zalig weekend!
Aukje Aukje heeft geschreven op 22/02/2016 om 19:15
De cursus 'reis van je leven' was een vakantie, met een enorme rust, heelheid en één zijn met mijzelf en de mensen om me heen. Overweldigend mooi hoeveel vertrouwen er in de groep heerst, waar heel veel gedeeld kan worden. Persoonlijk komt er een ruimte vrij van binnen, om nog verder op weg te gaan.
PW PW heeft geschreven op 22/02/2016 om 17:37
In maart 2013 wist ik dat er iets moest veranderen in mijn leven. Ik wilde niet doorgaan met heeeel veeel ballen in de lucht houden, ten koste van mezelf. Na coaching, haptonomie en mindfullnestraining ben ik in contact gekomen met Instituur Orshof. Na de basiscursus doe ik nu de Leergang Orshof Revitalisatie (afgekort LOR). Bijzonder aan de cursussen op de Orshof is het leren in de praktijk. Naast theorie (gesprekken) is er veel ruimte om te ervaren. In mijn geval hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. Het fijne is dat het ook een positieve uitwerking heeft op mij omgeving dat ik beter voor mezelf zorg en los kan laten. In mijn gezin en werk ben ik nu beter in staat anderen de kans te geven hun eigen leerproces aan te gaan. Ik sta veel steviger in het leven, sta open voor alle dingen die op mijn pad komen en wil me graag nog verder ontwikkelen. Dank Ivo, Chris en alle anderen…. PW
PW PW heeft geschreven op 22/02/2016 om 17:35
In maart 2013 wist ik dat er iets moest veranderen in mijn leven. Ik wilde niet doorgaan met heeeel veeel ballen in de lucht houden, ten koste van mezelf. Na coaching, haptonomie en mindfullnestraining ben ik in contact gekomen met Instituut Orshof. Na de basiscursus doe ik nu de Leergang Orshof Revitalisatie (afgekort LOR). Bijzonder aan de cursussen op Instituut Orshof is het leren in de praktijk. Naast theorie (gesprekken) is er veel ruimte om te ervaren. In mijn geval hoe ik beter voor mezelf kan zorgen. Het fijne is dat het ook een positieve uitwerking heeft op mij omgeving dat ik beter voor mezelf zorg en los kan laten. In mijn gezin en werk ben ik nu beter in staat anderen de kans te geven hun eigen leerproces aan te gaan. Ik sta veel steviger in het leven, sta open voor alle dingen die op mijn pad komen en wil me graag nog verder ontwikkelen. Dank Ivo, Chris en alle anderen…. PW
Tom Tom heeft geschreven op 17/02/2016 om 14:22
(De reis van je leven) Het valt me moeilijk om hier wat over te vertellen. De faciliteiten zijn in orde, het eten is lekker, de oefeningen en activiteiten effectief. Bovenal is Ivo aandachtig, aangenaam warm en ongehinderd direct. Dit is allemaal best ok en zelfs uitstekend maar op deze manier vermijd ik het wezenlijke van deze cursus: een vijfdaagse uitdaging tot persoonlijke immersie. Je leert het onderscheid maken tussen wat er is en wat je denkt wat er is. Voel wat er is, herken projectie van je gedachten. Door te voelen kan ik mij ankeren in een werkelijkheid die consistent is en voedend in plaats van rond te tobben in een gedachtenwereld waarin leegte, verdriet en betekenisloosheid mij opwachten. De aanwezigheid van de andere cursisten was hartverwarmend. Ieder had zijn eigen problemen en systemen. Ik herkende dat deze zaken op de een of andere manier ook in mijzelf leven. Hierdoor voel ik mij in oorsprong verbonden met anderen waar ik mijzelf vroeger juist erg afgescheiden achtte. Aan iedereen die maar het minste gebrek aan levenskwaliteit of levenslust ondervindt, kan ik deze cursus aanbevelen. Ik heb waarachtig het gevoel dat een kentering heeft plaatsgevonden, er is mij gereedschap aangereikt om het leven te verteren.
DZ DZ heeft geschreven op 17/02/2016 om 14:02
Valentijnsweekend 2016. Fijn om zo met z'n 2'en te zijn en even zonder de kinderen. Veel gepraat, gestoeid, heerlijk gegeten, gedanst en gelopen. Opgeladen en onze liefdesrelatie verdiept. Nu weer het drukke dagelijkse leven in.
Erik Erik heeft geschreven op 09/02/2016 om 09:40
De reis van je leven: Ik heb deze week dingen gedaan die ik nog nooit eerder heb gedaan. In dat opzicht was het voor mij een avontuur. Zowel buiten als binnen, in mezelf. Ik heb me veel meer kunnen laten gaan, dan ik ooit gewend was. Ik ben diverse malen mijn eigen grenzen tegen gekomen en heb ervaren dat ik deze kon verleggen. Dit voelde als zeer bevrijdend aan. Het verleggen van de "angst" grens, gaf me een gevoel van genieten. Ik heb ingezien dat ik nog heel veel aan het vechten was, prestaties neerzetten, en vooral goedkeuring, gezien worden. Ik heb geleerd me veel meer bewust te zijn van mijn lichaam door hier met aandacht bij stil te staan. Ik kan dus wél voelen, ik dien hier alleen meer bewust aandacht aan te geven. Ook heb ik ervaren hoe fijn het is om in contact met de ander, de aandacht bij mezelf te houden. Deze cursus heeft me nieuwe inzichten & nieuwe handvatten gegeven. Vooral het werken met het zelfgemaakte vademecum was prettig en waardevol. Dit geeft eigen verantwoordelijkheid en helpt je om je de materie eigen te maken met je eigen woorden. dank Erik
Peter Peter heeft geschreven op 09/02/2016 om 09:31
De reis van je leven Mijn week op Orsmolen heb ik als een zeer intense doe-vakantie ervaren. Bevrijdend en leerzaam. Een goede balans kunnen vinden tussen doen en denken. Fysiek en mentaal verantwoorde programma met een mooie vrije eigen keuze. Peter
Andrea Andrea heeft geschreven op 11/01/2016 om 21:31
Voor mij is de LOR een meerwaarde omdat er in een veilige sfeer uitgenodigd wordt, dat te delen wat er leeft. Het uitspreken ervan en het zien en horen van wat er leeft bij anderen doet veel verhelderen voor mij. Bedankt voor dit mooie instituut, de begeleiding en allen die mij doen voelen op een bewuste manier.......
T. T. heeft geschreven op 11/01/2016 om 21:30
LOR: Levenskracht - Levenslust - Zelfstandigheid als thema van dit weekend. Een super weekend weer voor mij. Ik wil leven, en het werd weer heel duidelijk dat alles begint met accepteren en durven leven. Ik ben weer ge√Įnspireerd.....
Menno Menno heeft geschreven op 11/01/2016 om 21:30
Omdat ik wel merkte dat wat ik op de Orshof leer werkt, maar het mij nog niet snel genoeg ging heb ik in de afgelopen zomervakantie de proef op de som genomen. Ik ben vanaf de eerste vakantiedag het op de Orshof geleerde in praktijk gaan brengen om eens te zien welk effect dat zou hebben. Verder heb ik in die vakantie enkele boeken gelezen die gaan over de oefeningen waar we op de Orshof ook mee bezig zijn. Terwijl ik lang niet van elke oefening begrijp hoe het werkt, merk ik bij mezelf wel dat ze werken en dat het ook nog eens ontspannend of interessant of verhelderend is om met oefeningen bezig te zijn. Er waren genoeg redenen terug van vakantie de oefeningen te blijven doen. Ik voelde me er wel goed bij. Wat is er gebeurd: Mijn gezondheid is verbeterd. Ik voel me beter. Beter dan in de afgelopen jaren en veel beter dan vorig jaar rond deze tijd. De vier voor mijzelf en mijn directe omgeving meest vervelende klachten ( fysiek, mentaal, gedrag) zijn al maanden weg of bijna helemaal weg. Mijn nachtrust was nooit in mijn leven een probleem, maar die is nu nog beter dan deze al was: ik had niet durven dromen dat een mens zo lekker zou kunnen slapen. Ik kan meer en ik doe meer op gevoel en souplesse en doe minder op kracht, door doorzetten etc. Voor mijzelf en mijn gezin ben ik warmer, gevoeliger, hartelijker. In mijn hoofd is het rustiger en minder chaotisch terwijl ik wel meer kan doen en ook meer dingen doe. Priv√© en zakelijk gedraag ik me spontaner, socialer, vrijer en hartelijker (niet zo vreemd: het uitgangspunt was vorig jaar dan ook tamelijk laag en veel lager was ook niet mogelijk). In mijn commerci√ęle praktijk (advocaat) kan ik meer werk verzetten in minder tijd en ik werk met nog meer plezier. het contact met anderen verloopt beter. Ik werk met meer gevoel. Ben net zo sluw als eerder (mijn gevole inschakelen betekent niet mijn hersenen uitschakelen), maar daarbij ook nog frisser (als een tegenstrever het al opmerkt, dan zal het wel zo zijn). Meer opbrengst en minder moeite of inspanning in werk was geen doel van mijn bezoeken aan de Orshof, maar dit niet beoogde neveneffect geeft ook geen aanleiding tot klagen. Het cynisme is er nog, de voorkeur voor whisky is geheel intact, de liefde voor mijn vrouw is gebleven. Dat cynisme is onverbeterlijk - tot nu toe -, ik drink met meer smaak en bedachtzamer nog altijd en mijn vrouw bespeurt verbetering bij haar man (en zij drinkt geen whisky en als zij het al opmerkt dan zal het wel zo zijn), Toen ik in het afgelopen weekend het bezwaar van een buitenstaander hoorde dat wat wij in een fijne groep mensen bij de Orshof doen niet 'evidence based' is kreeg ik de neiging daar eens iets over in dit gastenboek te zetten. Ik heb mijn zakken wel een beetje vol van 'evidence based' therapie√ęn die niet werken en ik ben heel happy met de Orshof methodiek die wellicht niet 'evidence based' is, maar die een heel goede invloed heeft op mijn gezondheid en op mijn welzijn. En het ligt aan niets anders, want verder is in mijn leven - gelukkig - alles wel hetzelfde gebleven. Mijn conclusie: 'Evidence based' of niet, door mee te doen aan de cursussen op de Orshof voel ik me veel beter dan een jaar geleden. Chris en Yvo en cursusgenoten: dank voor jullie inzet en inspiratie en tot snel weer!
Leonie Leonie heeft geschreven op 11/01/2016 om 21:29
k sluit me als een van die 4 vrouwen helemaal aan bij het vorige bericht! Wat een ontmoeting! Liefdevol en met veel respect worden er weer stappen gezet.En wat een verbondenheid. Prachtig!! Hartelijk dank !!!
Lynn Lynn heeft geschreven op 11/01/2016 om 21:28
Afgelopen weekend zijn we met 4 vrouwen in Orsmolen geweest. Zaterdag hebben we in een groep de hele dag geweldig mooie, diepgaande familie opstellingen gedaan onder de zeer ervaren en professionele begeleiding van Yvo. Wij zijn al bij meerdere therapeuten geweest voor opstellingen maar Yvo spant de kroon, we hebben weer veel stof erbij gekregen om te integreren in ons leven. we zijn blijven slapen in de Orsmolen. ....heerlijke bedden, een prachtige kamer, slapen onder t genot van t geluid van de rivier. Om 9.15 uur een zeer uitgebreid ontbijt gekregen wat overheerlijk smaakte. Na een warm afscheid van Ivo, Renee, Jan... zijn we een wandeling gaan maken in de rustgevende omgeving. De zoon van Ivo en Chris; Zander hadden ons een kaartje gegeven van een restaurant in de buurt. We zijn daar gaan lunchen.....oook weer fantastisch..... al met al lijkt het of weet 3 weken weg zijn geweest op een leerzame en relaxte vakantie..... wel super goedkoop..... ik ga snel nog een keer terug "zeker en vast"!!!! Grote buiging voor Ivo, Chris, Zander, Renee en Jan!!