Skip to main content

Familieopstellingen

Familie opstellingen Instituut Orshof

In deze workshop vormen systemische opstellingen de hoofdmoot. We starten de dag met basisoefeningen W.O.R.T.E.L.S.®.
Deze oefeningen bereiden de deelnemers voor om voelend aan-wezig te zijn, van daaruit tonen zich blokkades. De dag geeft heldere inzichten in de oorsprong van deze blokkades en helpt weer los te laten zodat meer ontspanning ontstaat.

Een samenspel van de systemische opstellingen en de Orshof methodiek geeft heldere inzichten over waar blokkades vandaan komen. Er wordt gewerkt met persoonlijke vragen en behoeften die van de deelnemers.

Programma

Deelname aan een workshop kan als representant of als opsteller.Iedere opsteller krijgt tijd en ruimte om zijn constellatie op te stellen. Mocht dit, buiten de wil om van de deelnemer, niet mogelijk zijn, dan zal het mogelijke gedaan worden op dit op te lossen.

..

Werkwijze

De opsteller maakt zijn familiesysteem zichtbaar door representanten voor hem/haarzelf, zijn/haar probleem en zijn/haar familie uit te zetten in de ruimte. De representanten krijgen op de aangewezen plek onbewust toegang tot het gevoelsleven van de betrokkenen en tot de onderlinge verhoudingen van het oorspronkelijke gezin. Op deze manier worden verstrikkingen en rolverwisselingen op zielsniveau aanschouwelijk. Met behulp van de constellatiebegeleider wordt het familiesysteem gepast geordend. Uitspraken kunnen daarbij bevrijdend werken en ruimte creëren, waardoor de gezonde harmonie kan worden hersteld.

Voorbereiding

Vooraleer je een opstelling doet is het aan te raden om eerst eens deel te nemen als representant. Dat maakt de methodiek en de werking duidelijk, wat ten goede komt aan je eigen proces. Voor je eigen opstelling is het noodzakelijk dat je een thema c.q. probleem hebt om in vraag te stellen. Dit kan persoonlijk, relationeel of werkgerelateerd zijn. Daarnaast heb je informatie nodig van je gezin en familie van herkomst. Alle feiten van je familiale herkomst tot en met je grootouders zijn belangrijk om de familieconstellatie beter uit te zetten en te begrijpen.
Bijvoorbeeld:

– ongewone sterfgevallen van jonge personen, zelfmoord, miskraam, abortus, oorlog, vermissingen…

– moeilijk te verwerken gebeurtenissen: miskende liefde, scheiding…

– ernstige misdrijven.
Deelname aan de workshop Familieconstellatie kan worden voorafgegaan door een persoonlijk consult. Hierin gaan we dan dieper in op uw persoonlijke problematiek en familiale situatie.


Meebrengen

Gemakkelijk zittende kleding


Kosten

140 euro Inbegrepen: docentschap, koffie, thee, waters, tijdens koffie- en lunchpauze, afscheidsdrank & taart.
Gelieve eigen lunchpakket mee te brengen.

Meer informatie

Bekijk agenda

Date

Title

“Ervaring zesdaagse cursus “de reis van je leven”: regelmatig strijd tussen mijn verstand en mijn gevoel. Eenvoudige dingen hebben grote gevolgen voor mijn gevoel, warmte en aandacht van anderen doet me goed. Onbevangenheid van Zander heeft me goed gedaan. Goeie sfeer, mooie omgeving, goede verzorging, veilig kader.”

Wil

“Inspirerend, motiverend, en een leraar voor velen die op zoek zijn naar zichzelf en hun levenspad. Dit alles met een tomeloze energie en enthousiasme waardoor het een feest en zeer leerzaam was om met Ivo samen te werken. Ik gun het iedereen, eens in zijn leven, een basiscursus te volgen bij het centrum van Ivo.”

Lily