Skip to main content
ChrisIvoUncategorized

Instituut Orshof’s Warmste Week

By 13/12/2018september 13th, 2019No Comments

Boek “Bij u is het niet zo erg om gek te zijn!”


Op zoek naar een kadootje onder de kerstboom waar je warm van word?

Graag stel ik jullie het boek voor van mijn collega en goede vriend psychiater Coen Blom.
Het is een uniek boek die liefdevol de vinger op de wonde legt:

Terwijl het over de behandelaar en zijn patiënt lijkt te gaan, toont hij ons vooral de kwetsbare mens die zich staande wil houden in deze verwarrende en overzichtelijke wereld. Daarmee reikt hij handvatten aan die voor eenieder toepasbaar zijn.


“Wat een heerlijk boek, lichtvoetig en diepgaand, in toegankelijke stijl. Wijze waardevolle inzichten over de essentie van elke behandelsituatie. 

Resonerende thema’s: de kern voor een therapie die werkt ligt in goed contact met de behandelaar en vertrouwen in de behandeling; alles mag er zijn, niets hoeft weg. 

Voor de behandelaar: je bent het instrument waarmee je werkt en je kunt niet meer voor een ander doen dan voor jezelf. 

De liefde van een behandelaar voor zijn vak, voor de medemens spat er vanaf in dit boek – een vak als kunst van leven, levenskunst in afstemmen, respect voor wat is, zin voor realiteit. Humor. 

Niet voor niets, zo’n titel: ‘Bij u is het niet zo erg om gek te zijn’…  “


Het boek kost slechts 19,95 euro waarvan 4,95 euro voor vzw “TE GEK?!”



Te Gek!? is een initiatief – met Selah Sue als meter en Guy Swinnen als peter – dat geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken in Vlaanderen.
Over geestelijke gezondheid en psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer één op vier personen in België ermee te maken krijgt. Dat is onrustwekkend veel. Het overkomt niet alleen anderen maar ook onszelf, onze kinderen, ouders, familie, vrienden, buren, kennissen… En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.
Het project Te Gek!? wil die drempel slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.


Bestel hier jouw boek en geef jouw warme steun! 

Oeps! We konden je formulier niet vinden.