Skip to main content
BlogChris

Afscheid van een trouwe cursist, een vriend

By 05/09/2019september 13th, 2019No Comments

Onlangs hebben we met velen afscheid genomen van José Desain.
20 jaar lang hebben we samen op regelmatige wijze met elkaar opgetrokken.
MS was de motor voor de eerste kennismaking met Instituut Orshof, de cursussen, de opleidingen, de vele intense gesprekken.

Het was voor José de drive om het zoeken, graven, verdiepen naar zichzelf, haar diepe roerselen, haar zich-zelf-zijn. Niets was te veel of te zwaar, om iets meer te begrijpen van datgene dat zich afspeelt tussen hemel en aarde.
Met deze onstopbare drive heeft ze zich ook in haar praktijk gestort, steeds weer zoeken naar nieuwe methodes, middelen om haar cliënten beter te maken… een blijvende zorg.
Ook haar partner, Cor en haar gezin, maakte deel uit in deze dynamiek. Elk hebben ze op hun eigen manier deze passie verder gezet, ieder zijn verhaal, kijkend naar zichzelf, hun gezin en de omgeving.
Het is aangenaam vertoeven bij de familie Dorresteijn.

Vele jaren heeft Ivo maandelijks de weg gevonden naar Werkhoven voor een avondworkshop en consulten vooraf. Hij ging steeds wat vroeger of bleef overnachten om de dag nadien samen met één of meerdere familieleden samen te kijken naar de zin  van het bestaan, samen-zijn, én hoe dit in liefdevolle harmonie te realiseren.
Het waren warme momenten, en de terugreis werd verzekerd door een heerlijk stuk kaas, eitjes, yoghurt, melk… want bij de familie Dorresteijn ging je niet weg met lege handen.

Je bent niet meer onder ons, José, én ook nu staan we niet met lege handen, de liefdevolle gedachte aan jouw levenslust en levenskracht geeft ons een lach op het gezicht, en weer zin om er tegenaan te gaan!

Dankbaar dat we met jou deze 20 jaar hebben mogen delen,
liefs
Ivo – Zander – Chris