Skip to main content
BlogIvo

Allerlaatste nieuwsbrief vanuit Orsmolen

By 01/06/2021september 28th, 2021No Comments

Het oude is niet meer, het nieuwe laat op zich wachten.

Gestadig, zo traag als een schildpad verloopt de administratieve procedure en afwerking van onze verkoop van Orsmolen.  Tijd om het afscheid; loslaten beter te verwerken en rustig in te pakken, beter  georganiseerd.
Ondertussen drummen ook de nieuwe eigenaren, ze zijn al begonnen met verbouwingswerken om het overstromingsgevaar in te dijken.
Gepakt en gezakt zitten wij te wachten  op de uiteindelijke notariële akte, die ons confronteert met ons nieuwe fase in ons leven.
En wij nemen elke dag nog wat meer afscheid van een unieke plek op deze wereld. We oefenen de kunst van het Loslaten = laten zoals het is.
De identificatie loslaten. Onze Molen is niet meer van ons.  Hij is er nog wel, maar niet meer van ons. de identificatie gaat weg.
Ook voor ons betekent dat een nieuwe, vernieuwende vrijheid.
’t Was een hele uitdaging. Waar we aan toe waren, zijn we makkelijk aangegaan, het moeilijke voor ons uitschuivend en deels opgelost. Het deel wat te zwaar voor ons, niet oplosbaar voor ons, door ons, wat te moeilijk was, laten we nu los.

Pas ter plaatse te houden is stilstaan.

In de andere situatie is vernieuwing  vanzelfsprekend.
Er is weer van alles mogelijk. Enerzijds vallen lasten weg en anderzijds wachten ons nieuwe nieuwe verantwoordelijkheden.

Het nieuwe nodigt ons uit om  vanuit andere standpunten en context de moeilijkheden en uitdagingen te bekijken.

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven!
(Albert Einstein.)

AFSCHEID nemen:
Ik zit te computeren. Terwijl ik naar buiten kijk, richting de gebouwen, komt er plots verdriet opzetten. Verdriet rond loslaten.
Eerst dacht ik aan verlies, wat we zouden achterlaten, het gemis van zoveel,  de mooie gebouwen, de stromende Berwijn, de fascinerende natuur, reuze bomen met nieuw groen, vol tjilpende vogels, …
En daar bovenop de stroom cursisten, met hun wel en wee, en zovele bevrijdende momenten,  met  al die herinneringen…
Plots besef ik, het gaat niet om het verleden, om wat wij allemaal vanuit onze persoonlijke ego-bubbel naar buiten projecteren en als de buitenwereld  menen te zien.  Maar om dat het gevoel van gemis met mijn innerlijkheid, de ervaring van mijn diepste, terwijl het verdriet van binnen stroomde, ging er weer innerlijk een gevoelsdeurtje open, verdiepend, Oorspronkelijk Gewaarzijn,
helend in het hier en nu.
Want wie we echt zijn, zijn we al, altijd geweest, en zullen we altijd blijven. Die ervaringsgewijze bewustwording is helend.

Nieuwe fase, nieuwe plek, nieuwe mogelijkheden!

Ook vanuit onze nieuwe woon-en werkplek zullen we jullie graag ontmoeten.
Zowel Chris als ikzelf doen verder met onze coachings en trainingen.
Het hoe en het wat, is groeiende.
We gaan nu eerst een ‘vakantie’periode in, met uitpakken, installeren en vormgeven voor onszelf, ons gezin en voor onze praktijk, voor jullie!
We houden je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en nieuwe activiteiten.

Wil je nog graag een allerlaatste keer op Orsmolen zijn, dat kan komende zaterdag 5 juni, bij de workshop familieopstellingen.

Ivo