Skip to main content
ChrisIvo

Hier en nu, start van morgen!

By 01/08/2021oktober 9th, 2021No Comments

Hier en Nu:
verleden koesteren – genieten van het heden – uitkijken naar de toekomst


De Orsmolen lijkt al ver weg.
We kijken warm terug naar een intense periode voor onszelf, samen met de vele passanten.
We vergeten al gauw het minder leuke, de moeilijkheden. Het is gek hoe snel het brein dit voor ons regelt. De vroegere zorgen maken plaats voor nostalgie, mijmeringen, dankbaarheid.

Eind juni zat ik op Orsmolen achter de pc.  Terwijl ik naar buiten keek, richting de gebouwen, kwam er plots verdriet opzetten. Om het loslaten. Eerst dacht ik aan verlies, wat we zouden achterlaten, het gemis van zoveel, de mooie gebouwen, de stromende Berwijn, de fascinerende natuur, reuze bomen met nieuw groen, vol tjilpende vogels, …En daar bovenop de stroom cursisten, met hun wel en wee, en zovele bevrijdende momenten, met al die herinneringen…
En nu besef ik, het gaat niet om het verleden, om wat wij allemaal naar buiten projecteren, naar onze buitenwereld, maar dat het gemis met mijn innerlijkheid te maken had, de ervaring van mijn diepste ik, en terwijl het verdriet van binnen stroomde , ging er weer innerlijk een gevoelsdeurtje open, verdiepend, oorspronkelijk gewaarzijn, helend in ’t hier en nu. Wie we echt zijn, zijn we al, altijd geweest, en zullen we altijd blijven, deze bewustwording ervaringsgewijs is helend.


Heden

De vakantie heeft ons meegenomen met dagdagelijkse werkzaamheden: uitpakken, installeren, het nieuwe nest voor kinderen en ons creëren, een nieuwe werkplek voor Chris en mezelf, voor het ‘nieuwe Instituut Orshof’.   Het leven nam ons mee, dag na dag, het was heerlijk om in de dag zelf te zijn,  uitpakken van verleden, brainstormen over de toekomst. En toch, onze nieuwe plek bracht ons als vanzelf naar het heden. Het was alsof we op vakantie waren, nieuwe indrukken, anders huis-houden.  Ondanks het zware fysieke werk, was het écht een gevoel van thuiskomen.


Toekomst

Vanuit dit vernieuwd thuiskomen, is het even wennen om een start te maken met ons Instituut Orshof.
De nieuwe setting geeft me een vernieuwde energie. Hoe pakken we het aan? Wat past bij ons? Wat niet meer? Wat wordt er van ons verwacht? Het was een intense brainstorming met de uitdaging te luisteren naar ons hart en niet te kijken naar wat we weten en kennen.

Onze werkplek, een mooie zaal geeft ons voldoende ruimte voor de coachings en consulten van mezelf en Chris:
– rouw en verliescounseling
– helende reizen
– creatieve therapie
– de luistertraining van ear&mind.

Voor mezelf: ik blijf aan de slag met coachings en cursussen,
– coachings voor jong en oud
– ééndaagse cursussen
– volgtrajecten
– relatie & gezinsbegeleiding

Blij ben ik ook om aan te kondigen dat er ook weer een nieuwe ‘reis van je leven’ in een nieuw kleedje met een dynamisch team.
Je vindt dit alles in onze agenda.

We hopen jullie ook op onze nieuwe werkplek, te Ham, te mogen inspireren!

Ivo & Chris