Skip to main content
BlogIvo

Samen op weg… in 2018

By 19/01/2018september 13th, 2019No Comments

Samen op weg


Met een select gezelschap hebben we onze eerste Nieuw-jaars-dag gevierd. Vanaf bij aankomst was het al een blij weerzien, de vroegste cursist was van 1985, de volgende van 1990,… ons kent ons, knuffel, knuffel, warme doorvoelde knuffel, zoals dat bij ons hoort.
Ook Valentijn is er bij, die zich geleidelijk en volhardend op werkt, in gezondheid en helderheid. Ondanks zijn zware handicap is hij er in geslaagd om zelfs regelmatig op zijn blog te schrijven.  Elke gelegenheid om het leven vanuit je W.O.R.T.E.L.S.® te ervaren en te bevestigen, te vieren, is de moeite waard.

Wandeling door Moelingen met Willem

Aan de slag, met onze gids Willem 8km doorheen het heuvelland van zuid Limburg. Lekker warm ingeduffeld, via de beentjes de nieuwjaars-overdaad calorieën verwerken.
Een Lekker glaasje bubbels, wat hapjés en nog een paar noten er bij kraken, er zullen er komende jaar nog heel wat volgen, ongetwijfeld.
Bij het haardvuur, gespijzigd met ons betaalmiddel in natura: toegangsprijs vandaag een blok hout per persoon. Natuurlijk had Peter , met z’n twee jonge zonen. weer enkele bossen bloemen mee, en een kwart boomstam, om ons buitenvuur wat body te bezorgen.
De dikke erwtensoep, met spekjes, flink gekruid, en boerenbrood wordt gretig en zo heet mogelijk binnen geslurpt .

Nieuwjaarswensen

Met een ludieke & toch verdiepende oefeningen flash back 2017;
Uitbeelden van een belangrijke gebeurtenis,  de ander raden het juiste woord. ‘t is lachen geblazen met de vele dynamieken,
Dan een belangrijk gevoel uitdrukken, mag met behulp van mondmotoriek, maar zonder stem. Best pittig.
Uiteindelijk: een belangrijke beslissing verwoorden, met een beetje motivatie en betekenis errond.
Ik sta ervan te kijken hoeveel eenvoud en openheid ontstaat. De Orsmolen familie.
Vanuit deze flashback hebben we een nieuwjaarsbrief voor 2018 aan onszelf delend met de groep

Ieder mag een kaarsje aansteken, en schrijft en -al voorlezend- wenst zichzelf op zijn manier zijn gelukkig nieuwjaar. Mooi. Echt. Kwetsbaar en sereen, bij het nodige handgeklap.

t Buitenvuur in de korf laait na enige aarzeling hoog op. Gezellig, verwarmend in dit koudere winderige weer. Ondertussen zorgen een dikke portie Smoutebollen dat ieders energetische reserve weer op pijl is.

En ook de warmste week heeft een kleine reserve van ons voor 2018.

En beladen met alle mogelijke goede wensen, een stukje herbronnen, keert ieder weer tevreden naar zijn eigen nest.
Geweldige dag. Opdracht Geslaagd.
Welkom in 2018!