Skip to main content
Blog

Oktober

By 04/10/2016september 13th, 2019No Comments

Orsmolen, Oktober 2016


4 oktober – dierendag- Flex

Dankzij onze hond Flex, geniet ik elke ochtend van een frisse wandeling op de Orsmolen. Het is heerlijk vertoeven in het vlaamse land met dit warme klimaat.
De herfst wacht niet op het koudere weer. De bomen ‘ver’kleuren, ’s ochtends mistig en vochtig en ‘lekker’ koel. Straks kijken we met heimwee naar de warme nazomer.

Heimwee

De herfst roept bij mij altijd een beetje heimwee op. De neiging om meer tijd te maken voor mezelf en mijn gezin. Mezelf meer zoekend in de familie. Cocoonen noemen ze dit.
“Familie” een uniek systeem, vroeger noemde men het gezin: “de hoeksteen van de maatschappij”. Misschien is dit in 2016 niet anders. Voor mij is het alleszins een onmisbare spiegel, een barometer, én een leidraad, een confrontatie met mijn eigen gecreëerde wereld.

Leidraad voor Inspiratie

Wil ik zonder te voelen weten of ik goed in mijn vel zit? Dan kijk ik even naar mijn gezin.
Ze zijn mijn inspiratie om me terug te richten naar mijn W.O.R.T.E.L.S.®.
Daar vind ik steeds opnieuw deze dag zinvol in het leven te staan…
Heb ik dan geen problemen meer? Tuurlijk wel, toch durf ik ze meer uitdagingen te noemen!
En zo wordt elke dag meer een avontuur, vol verrassingen.
En durf ik dankbaar te zijn voor “mijn pittig avontuur, mijn reis van mijn leven”


Geheim van persoonlijke veerkracht

Enthousiast? nog altijd, hoe moeilijk of lastig ik het ook soms vind. W.O.R.T.E.L.S.® brengen me steeds weer terug naar mijn ware ik, een zacht, invoelend persoon, én een jonge speelvogel, én een “wijs, stil man”, én een spelende vader…. zoveel verschillende facetten van mijn bestaan.
Deze drijvende kracht sinds reeds vele jaren lang, gun ik jou ook. Zodat ook jij dag in, dag uit kan zeggen, ik ben een “gelukkig” iemand, dankbaar voor mijn eigen reis.

Wil je meer weten over mijn inspiratie? Wil je je buurman, vriend of familie deel laten uitmaken van deze dynamiek?  Dan zijn jullie en je vrienden welkom op de Inspiratiedag ” het geheim van persoonlijke veerkracht”.

Een fijne dag!
Ivo, Chris, Zander en Flex