Skip to main content

Ivo van Orshoven Instituut Orshof boek boeken op weg naar de energetische mens

In zijn boek ‘Op weg naar de energetische mens’ beschrijft Ivo Van Orshoven zijn eigen evolutie als mens en als arts. Aan de hand van thema’s als jeugd en afkomst, pijn, stress, destructieve denkpatronen en de macht van het onderbewustzijn belicht hij zijn visie op ons dagelijkse (dis)functioneren. Hij geeft daarbij de nodige praktische tips om het contact met onze oorspronkelijke energetische natuur te herstellen.
Het boek is daardoor een geschikte eerste kennismaking met de Orshof Methodiek.

‘Op weg naar de energetische mens’  (ParisBooks ISBN 978-94-92179-31-9)
is verkrijgbaar bij de boekhandel of via deze site.

Kostprijs: 19€  => 15€ ex verzendingskosten

Koop het boek

Op zoek naar een kadootje  waar je warm van word?

Graag stel ik jullie het boek voor van mijn collega en goede vriend psychiater Coen Blom.
Het is een uniek boek die liefdevol de vinger op de wonde legt:

Terwijl het over de behandelaar en zijn patiënt lijkt te gaan, toont hij ons vooral de kwetsbare mens die zich staande wil houden in deze verwarrende en overzichtelijke wereld. Daarmee reikt hij handvatten aan die voor eenieder toepasbaar zijn.

 

kostprijs:  18,40€  => 15€
ex. verzendingskosten (afhankelijk van locatie)
Ik wil dit boek

Annelies Boutellier stelt in haar boek dat goed vakmanschap van de leraar staat of valt met reflectie op en bewustzijn over de eigen persoonlijkheid.
Door zelfkennis zal de leraar zicht krijgen op de a-specifieke factoren van lesgeven en zal hij beter met zichzelf omgaan. Dit is van groot belang in een tijd, waarin het onderwijs maatschappelijk onder druk staat en de manier van lesgeven meer en meer verandert van docentgericht naar leerlinggericht.

Een groot deel van het boek bestaat uit uitleg over de opbouw van onze persoonlijkheid. De eerste gaat over de aanpassing aan de omgeving. De systemische kant heeft te maken met het feit dat we als mens leven in grotere gehelen (systemen) en dat de dynamieken in een systeem veel invloed hebben op hoe we in het leven staan. Overal worden deze inzichten onderbouwd met voorbeelden uit de praktijk en via onderzoeksvragen wordt de lezer tot reflectie gestimuleerd. Dit boek is vooral geschreven voor jonge en aankomende leraren. Om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van de zeven competenties van het vak leraar.
Annelies Boutellier is opgeleid als leraar en oefende dit vak zestien jaar uit. Zij werkte op verschillende scholen in het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Zij studeerde pedagogiek en drama. Sinds 1987 is zij zelfstandig gevestigd als adviseur/trainer/coach.

kostprijs: 25€  => 19€ ex verzendingskosten (afhankelijk van locatie)

Ik wil dit boek

Wies vindt van zichzelf dat ze maar heel gewoontjes is. Soms droomt ze ervan dat ze iemand anders is, iemand die wél op een of andere manier bijzonder is. Maar is het wel zo leuk om een stoere indiaan, een lief hondje, een sportieve zwemster, een grappig clowntje of een slimme astronaut te zijn?

Wilma Huisman – Kalksma is een kleuterjuf in hart en nieren.

Met het maken van dit boek is haar lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. De inspiratie heeft ze uit haar eigen leven gehaald.

Het resultaat is een combinatie van haar prachtige, kleurrijk geschilderde illustraties en gevoelige tekst over een meisje dat niet in de gaten heeft dat ze voor haar moeder perfect is zoals ze is…

kostprijs: 17,48€   => 12€
ex. verzendingskosten (afhankelijk van locatie)

Ik wil dit boek