Skip to main content
AanbodIvo

Contact maken

By 02/07/2020augustus 30th, 2020No Comments

Contact


Als inspirerende integrale gezondheidswerker ligt ‘het eigen gevoel van ons lichaam’ ons nauw aan het hart.
Om het vlammetje gaande te houden tijdens de Corona lock down zijn we online gegaan. En dat blijven we doen, want dat blijkt voor menig een een bijzondere stimulus te zijn.
Instituut Orshof tot in je huis.

Oorspronkelijk gewaarzijn van in de baarmoeder


Anderzijds is oorspronkelijk gewaarzijn in het hier en nu een levensnoodzakelijke ervaring. En ervaren, dat leer je niet uit de boeken, maar uit eerste hand.
Van in het begin van je leven, in de baarmoeder is er negen maanden lang een intens contact met je moeder. Daarna is er de intensieve fysieke verzorging, knuffelen en doezelen door je ouders.
De Afrikaanse kinderen hebben heel wat voor op onze westers opgevoede kinderen, want na de geboorte blijven zij tegen de moeder geplakt: overdag in een draagdoek,  ganse dag tijdens opvoeding en werk.  ‘s Nacht slaapt het kind kort tegen de moeder, tussen de ouders in. Zodoende ontwikkelen zij een enorm lichaamsgevoel.
Ik adviseer dan ook aan jonge ouders om het mooie wiegje of bedje soms aan de kant te plaatsen en aandacht te hebben voor het fysieke contact.

Een andere vakantie in eigen land – Trainingen in de natuur

Met onze lichaamsgerichte cursussen hoorden we onder de contactsporten, en samen met de zwembaden, kermissen en pretparken mogen we weer terug aan de slag op 1 juli, met de nodige restricties.
Onze ‘bubbel’workshops zijn een goed alternatief! Vrij in de natuur, met je tent op de weides van Orsmolen aan de Berwijn…

Een vakantie met zorg voor je innerlijke natuur.
Enkele momenten per dag begeleiden we jou in je meditatie, je vragen, je groeidoelen, of gewoon ‘sparren’ rond bepaalde thema’s die je bezig houden!
Dit kan individueel, met je partner of met je gezin.

Van harte welkom deze zomer!
Ivo & Chris