Skip to main content
BlogIvoMethodiek

Lente perfect in evenwicht!

By 20/03/2018september 13th, 2019No Comments
 

LenteIn de natuur  barst alles uit zijn voegen. Nieuw leven. Ook in ons. Toch in sommigen van ons. En dat kun je zelf goed voelen.
Het volstaat om vertrouwd te worden met leven vanuit het eigen gevoel van je lichaam. Voelen. Waarnemen.
Aandachtig zijn, voor jezelf en je lichamelijkheid, net als het kind dat opleeft als het de liefde van zijn moeder, van het hele gezin mag ervaren.
Leven vanuit je bewustzijn waarin allerlei gewaarwordingen hun energetisch blijspel mogen spelen.
Natuurlijk.
Daarbij manifesteren zich warmte, warmhartigheid, tot je je overgeeft aan het menselijk liefdespel. Altijd anders, altijd nieuw. Wonderbaarlijk. De lente op zijn best.
Daarbij wordt ook alles rustiger en stiller. Want de geëxciteerde denkgeest, houd je artificieel bezig om de leegheid van ons gestresseerd bestaan te verdoezelen, valt stil.
Zodoende smelten de meeste klachten, moeilijkheden, bezwaren en andere vormen van negativiteit, als sneeuw voor de zon weg.

En het ware leven kan in alle stilte zijn werk doen.
 

Perfect in evenwicht


 

Van daaruit kunnen we ervaren dat we perfect in evenwicht zijn met de vele krachtenvelden die ons beheersen. Onze eigen denk-, gevoels- en gedragssystemen, onze ouders, opvoeding in relatie  met onze cultuur  hebben een sterke invloed op ons functioneren.

Op het moment dat mensen bij Instituut Orshof aankloppen ervaren ze zich zeker niet in een ideale toestand. Best zwaar voor zichzelf en hun omgeving.
Terecht trekken ze aan de alarmbel!

“Ik wil zo niet verder, ik wil een gelukkig, gezond leven, blij wakker worden en tevreden gaan slapen.”


ABC van loslaten


 

Hoe gek het ook kan klinken, richten we ons met de W.O.R.T.E.L.S.-methodiek niet naar het verhelpen van de klachten, waar vaak met trekken en duwen heel veel energie nodeloos verloren gaat. En deze actie blijkt niet te werken, want dat kent de cliënt al. Alles hebben ze al geprobeerd.

We richten ons naar de acceptatie, dat het is zoals het is, dat de werkelijkheid nu eenmaal zo is. Hoe groter de acceptatie, hoe makkelijker het kan losgelaten worden, gerust gelaten, het laten zoals het is.

 
Ik heb ontdekt dat middels het volgende ezelsbruggetje of ritueel “het ABC- van loslaten” we makkelijker in de staat van acceptatie komen.

ACCEPTATIE  is BUIGEN 
 
A. Accepteren; ik buig voor wat ik zie, voel, denk; zoals ik het zie, voel en denk. 
We buigen (fysiek!); te beginnen bij het naar voor kantelen van het hoofd en het loslaten van de nek. Daarbij laten we onze  hardnekkigheid wat losser. We knikken een toestemmende “ja”-beweging.
 
 
 
 
 
 
B. Buigen voor wat ik nog niet zie, en voor datgene dat ik wellicht nooit zal zien. 
Hoeveel zien we van de werkelijke toedracht? Waarschijnlijk het grootste deel helemaal niet. Met deze buiging nemen we de ware toedracht mee, al zien we ze nu nog niet.
 
 
 
 
 
 
 
En we hoeven het meestal niet te zien, te weten om echt los te kunnen laten en ons te bevrijden van onze blokkades. 
 
 
 
 
C. Compassie: Ik buig voor de volle werkelijkheid. 

Onze problemen zijn slechts een klein deeltje van het “groter” geheel. Bij het buigen ontstaat een toenemend respect, het eren van de eigen situatie in het bijzonder in verbinding met de totale schepping. Zo voelen we dat ons eigen lijden ook gedragen wordt en dat we het niet alleen hoeven te doen.

 

 

En wonder bij wonder ervaren we meestal een ogenblikkelijke verlichting en bevrijding. Deze ontspanning is de eerste stap naar acceptatie en meer draagkacht. 

 
 
Een heerlijke lente-maand gewenst!
Ivo