Skip to main content
Ivo

Aanvaarden

De kunst van het aanvaarden


Cliënten komen ons meestal opzoeken omdat ze last hebben van langdurige klachten, die ze zo snel mogelijk kwijt willen. Vaak hebben ze al verschillende acties ondernomen om verandering / verbetering te bekomen.

Ook wij gaan aan de slag en kijken samen met onze cliënten wat we voor hen kunnen betekenen.
In eerste instantie nodigen wij hen uit om voor alles deze klachten te aanvaarden.
Hoe doen we dat?

 

Aanvaarden is blijven stilstaan bij wat er is.Een hele klus als het juist iets is, dat we snel kwijt willen.
Het toelaten, echt accepteren, (tot je ervan houdt zelfs!), want vele langdurige klachten zijn een signaal dat er iets schort niet alleen in onze lichamelijkheid, met ons gevoelsleven, met ons mentaal functioneren, en zo dus met het integrale zijn.

Het is van groot belang om in te zien dat -door symptomen zomaar te willen bestrijden- niet alleen een gemiste kans is, maar dat we onze natuur op die manier misschien wel tegenwerken.
We nodigen daarom onze cliënten uit om oa. te mediteren, een weg naar binnen te gaan, te verinnerlijken, én daarbij je lijf te ervaren en meer en meer te accepteren(Leven vanuit je W.O.R.T.E.L.S.®) en ervaringsgewijs te beleven.

Er gebeuren dan twee levensbelangrijke fenomenen:
Enerzijds laat je door het ervaren -in het hier en nu – je dagdagelijks denken en verbeeldingen los. En het vaak destructieve denken valt stil.
Wat een bevrijding, tot ieders verwondering.
Eigenlijk zouden we ook deze klachten dankbaar kunnen verwelkomen.
En ze echt ervaringsgewijs toelaten, doorvoelen, en ons dieper en dieper laten raken. Zodoende is het helend proces al volop aan de gang.

Hoe sneller je wilt veranderen, verbeteren, wegwerken,…Des te meer ontneem je jouw leven, jouw lijf (= jouw life) de kans om het zelf op te lossen.
Jouw natuurlijke zelfhelend vermogen wordt de pas afgesneden. Met als gevolg, dat snelle ingreep, elke niet doorleefde verandering meer van het zelfde is, het basisprobleem blijft bestaan, echter meer toegedekt, verstopt, weggeduwd.

Contact met je zelfhelend vermogen, is natuurlijkerwijs aan de slag gaan.
Ook het visualiseren van een volledige, gewenste gezondzijn in het hier en nu, kan daarbij helpen (energetisch visualiseren). En zodoende kunnen de wonderbaarlijke krachten van ons aan-wezig-zijn, aan ons wezen zijn, zich veruiterlijken.
Het lichaam dat zijn gezondheid kent, herstelt zich natuurlijkerwijs.
Ook dit hoort bij ons self-fulfilling profecy.
Het antwoord van binnenuit  en het ‘herstel’proces, wat dit ook moge betekenen, is een een doorleefd en geïntegreerd antwoord,
Zodoende nodigen wij een-ieder uit om zich bewust te worden van onze ongebreidelde mogelijkheden tot bewust natuurlijk gezond zijn .
En dat kun je leren .
Neem je verantwoordelijkheid op.
Alleen jij zelf kan het bevrijdend antwoord nemen en geven.

Oktober 2019, Ivo