Skip to main content

Ivo van Orshoven

Tot zijn negentiende woonde Ivo Van Orshoven in voormalig Belgisch Kongo. In 1968 studeerde hij af als geneesheer aan de KU Leuven. Hij was vervolgens acht jaar huisarts in Bree. Hij specialiseerde zich tegelijkertijd in sport & manuele geneeskunde en revalidatie. Vijf jaar lang was hij rector van de Leergangen Manuele Geneeskunde in Eindhoven.

Na jarenlang met symptoombestrijding bezig te zijn geweest, richtte Ivo zich op het aanpakken van de diepere achtergronden die aan de werkelijke oorzaak liggen van klachten. Hij ontwikkelde een eigen methodiek die de gezondheid centraal stelt.
Hij schreef hierover ook een boek ‘Op weg naar de energetische mens’.

In 1991 startte Ivo zijn eigen opleidingsinstituut Instituut Orshof in Belgisch Limburg. Sinds 2005 leven werken Ivo, Chris en hun zoontje Zander op het landgoed van de watermolen van Moelingen, gelegen in het hart van de Voerstreek: De Orsmolen .

In 2021 heeft hij afscheid genomen van het grote project ‘de Orsmolen’ en zich gevestigd in limburgse kempen. Daar richt Ivo zich vooral op de persoonlijke verdieping van zijn cliënten.