Warmte

Hoe beter je jezelf en je lijf als ‘warm’ ervaart, hoe beter je in je vel zit – lichamelijk, psychisch en sociaal. Als je bijvoorbeeld je emoties toelaat en accepteert, dan voel je innerlijk een gezonde warmte op gang komen. Het verdringen van emoties maakt je eerder koud, gespannen en afstandelijk.

warmte-instituut-orshof-wortels

 

ontspanning instituut orshof wortels

Ontspanning

Bij gezond zijn hoort een natuurlijke afwisseling tussen spanning en ontspanning. Het is dus de kunst om steeds weer los te laten. Bij langdurig aangehouden spanning zul je zowel lichamelijk als psychisch minder goed functioneren.

 
 
 
 
 
 
 

Ruimte

Als je de ruimte krijgt en neemt om te zijn wie je bent, dan brengt dat openheid en helderheid. Dit staat haaks op bijvoorbeeld beklemming, afsluiting en vervallen in dwangmatig denken, piekeren, verwarring en ‘zweven’.

ruimte

 

Tasten-trilling

Tasten, Trilling

Door te tasten en je vijf zintuigen echt te gebruiken, kom je in direct contact met de werkelijkheid. Deze werkelijkheid en je lichaam beleven als trilling, brengt je gezondheid en je intuïtie op gang. Dit in tegenstelling tot fixatie en vastklampen aan beelden en structuren, waardoor je je gevoel verliest en verkrampt.

 
 
 
 
 

Emotie

Voor een gezond leven is het essentieel dat je je laat raken en dat je je emoties beleeft en uit. Als je je verdriet en boosheid verdringt, dan belandt je in een innerlijke strijd. Je kunt vervreemden van jezelf met angst, spanning en alle mogelijke klachten.

instituutorshof-zon-liefde- ivovanorshoven>

 

Levenskracht

Levenskracht

Als energetische mens laat je je natuurlijke levenslust, levenskracht en levensdurf bruisen. Wordt je bezieling geremd, dan krijg je te maken met zwakte, vermoeidheid, passiviteit, afhankelijkheid.

 
 
 
 
 
 

Stroming

Oorspronkelijk leven gaat samen met gewaarzijn van stroming en spontaniteit, zowel lichamelijk, emotioneel als sociaal. Daar horen ook humor en relativering bij, evenals speelsheid, creativiteit en spirit. Hoe beter je contact kunt maken met je lichaam, hoe meer je leeft vanuit je W.O.R.T.E.L.S.®, des te meer kun je jezelf zijn en jezelf realiseren. Dat gaat vanzelf.

Stroming

 

Doe de W.O.R.T.E.L.S. test

Wij hebben een graadmeter voor gezondheid ontwikkeld als hulpmiddel voor de classificatie van gewaarwordingen van “meer gezond” tot “ongezond” wij hebben dit samengevat in het acroniem “W.O.R.T.E.L.S.” Onderstaande vragenlijst beoogt een inzicht aan te reiken, wat leven vanuit je wortels voor jou betekent.

Doe de test

Bekijk hier het gehele aanbod van Instituut Orshof.