Het verhaal van Mirjam (43)

 
 

“Na het verlies van mijn moeder wist ik het even niet meer. Het leek of niks meer lukte. Ik voelde me onzeker en verdrietig. Werken ging uiteindelijk ook niet meer. De huisarts wilde me een antidepressiva voorschrijven, maar daar voelde ik niks voor.

Via een vriendin hoorde ik over Instituut Orshof. Ik werd nieuwsgierig en ging een keer mee naar een workshop in Amsterdam. Ik was verrast door de eenvoud van de aanpak. De oefeningen vond ik best gek in het begin. Maar gelukkig werd er ook veel gelachen.

instituut-orshof-schemering

 

instituut-orshof-nacht-maan

Afgelopen jaar heb ik de basiscursus op Orsmolen gedaan. Dat was echt een cadeautje aan mezelf. Een prachtige plek in de natuur in de Voerstreek, waar ik helemaal tot rust kwam. Ik durf nu veel beter naar mezelf te luisteren. Als iets niet goed voelt, dan doe ik het niet. Ik hoef niet meer te ‘pleasen’. En dat geeft zoveel meer energie!

Ik volg nog steeds de maandelijkse workshops van Ivo van Orshoven. Voor mij is het heel fijn om in een groep te blijven oefenen. Ik merk dat het inmiddels meer mijn nieuwe manier van leven wordt.”

Lees hier meer ervaringen.

 
 
 

Meer weten over onze workshops?
 
Er zijn verschillende workshops bij Instituut Orshof. Een ‘Open zondag’ waarbij de introductie centraal staat, Een avondworkshop op Ijburg of in Werkhoven, een ééndaagse workshop familie opstellingen en diverse thema workshops.

Lees meer over workshops

 

Meer verhalen?

jaap-portret-instituut-orshof

Het verhaal van Jaap:
 
Na het verlies van mijn moeder wist ik het even niet meer. Het leek of niks meer lukte. Ik voelde me onzeker en verdrietig. Via een vriendin hoorde ik over Instituut Orshof.

Lees meer

marleen-portret-instituut-orshof
Lees het verhaal van Marleen:
 
Ik had altijd maar hoofdpijn. En de artsen konden geen fysieke oorzaak vinden. Yvo heeft me geleerd ‘uit mijn kop te gaan’. Een wereld ging er voor me open tijdens de basiscursus.

Lees meer