Methodiek

Door de Orshof Methodiek vinden mensen hun natuurlijke drive terug, om te leven vanuit hun ware ik. Voor zichzelf, in het gezin en op het werk. Spanningen worden losgelaten waardoor frustraties, fysieke en psychische klachten kunnen verdwijnen. In onze aanpak berust alles op de eigen ervaring en op leren voelen. In de praktische oefenprogramma’s richten we ons consequent op ‘gezond-zijn’ in plaats van op klachten. Met integrale aandacht voor wie we zijn, in eenheid van lichaam, geest en ziel, in relatie tot zijn omgeving. .

We leren het contact met het lichaam, het gevoel en de emoties aan te gaan en steeds te verdiepen. Ingesleten gedragspatronen zullen gaandeweg vanzelf verdwijnen. De innerlijk weg wordt vrijgemaakt voor natuurlijke levenslust, gezondheid en bezieling. Zodat men kan leven als de energetische mens die iedereen van oorsprong is.

 

ik-ervaar-fysieke-klachten-instituut-orshof

 

 

red-je-relatie-instituut-orshof

 

 

 

 

 

 

 

Oefenprogramma’s

De praktische oefenprogramma’s van Instituut Orshof zijn laagdrempelig en gevarieerd. Volgende onderdelen dragen bij tot gericht zelfonderzoek:

• contact- en gewaarwordingsoefeningen
• massage en yoga
• meditatie
• muziek, dans en spel
• fitness en stoeien
• encounter, survival
• creatieve expressie
• systemische opstellingen
• energetische oefeningen (quantum, matrix, reconnection)

Het oefenen vindt plaats in een veilige omgeving. Alles gebeurt zonder oordelen. De oefeningen zijn veelal individueel in groepsverband. Niets gebeurt zonder instemming. Ieder bepaalt voor zich hoe ver hij/zij wil gaan.

De Orshof Methodiek is geen therapie, maar een inspiratie voor persoonlijke ontwikkeling. Het geeft handvatten voor een (nieuwe) levenswijze. Zodat iedereen zijn of haar eigen unieke leven ten volle kan leven.

WORTELS®
Instituut Orshof geeft een eigen hulpmiddel ontwikkeld om gewaarwordingen van ‘meer gezond’ tot ‘meer ongezond’ te rangschikken. Het is samengevat in het acroniem W.O.R.T.E.L.S®.

Lees er hier meer over.

Bekijk de video’s voor meer informatie over de aanpak.

 

Voor wie?
Instituut Orshof is er voor mensen die hun grenzen willen verleggen en de algehele vitaliteit willen verbeteren. Voor iedereen die dichter bij zijn of haar ware natuur wil staan en meer vanuit het hart wil leven.

Voor wie?

 

“Vanaf de eerste dag totale ontspanning, ik heb niet aan mijn werk gedacht. Vakantie voor je ziel. Vernieuwing.”

Claude

“Telkens als je een antwoord denkt te weten, word je teruggeroepen. Als ik echt bij mezelf zit, gaat het vanzelf.
De uitdaging is dat ik bij mezelf kom en leer voor mezelf te kiezen. Hier voel ik dat ik op de goede weg zit.”

Maurits