Het verhaal van Marleen (32)

 

“Ik had altijd maar hoofdpijn. En de artsen konden geen fysieke oorzaak vinden. Ik heb er zeker vijf jaar mee rondgelopen na de geboorte van mijn kind. Ik dacht: dat hoort er zeker bij. Ik sliep ook slecht.

Als ik nu terug kijk op die periode denk ik: ja logisch, die koppijn. Ik wilde altijd alles met mijn hoofd oplossen. Zo ben ik opgevoed. En ik wilde ook altijd alles onder controle houden. Ga daar maar eens aan staan: kind, werk, man, vrienden, ouders. Ik was doodop.

instituut-orshof-buiten-water

 

instituut-orshof-terras-buiten

Ivo heeft me geleerd ‘uit mijn kop te gaan’. Begreep ik eerst helemaal niks van. Is er dan nog een andere manier? Ja dus! Naar je lijf luisteren! Een wereld ging er voor me open tijdens de basiscursus, ‘de reis van je leven’. . Die heb ik twee keer gedaan. Mijn gezin heb ik ook meegenomen naar België voor een cursus. En nu volg ik de Leergang Orshof Revitalisatie. Die duurt twee jaar en geeft nog meer verdieping. Ja, ik ben echt fan van de methodiek. Met al z’n eenvoud.

Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven. Ik heb nooit meer langdurig hoofdpijn. Kan me veel beter ontspannen, heb meer rust. De oefeningen van de Orshof Methodiek helpen daar heel goed bij. Ik moest best wennen aan de aanpak in het begin, maar ik heb het inmiddels helemaal geïntegreerd in mijn dagelijkse leven. En daar ben ik heel blij mee.”

Lees hier meer ervaringen.

 

Meer weten over het cursusaanbod?

Het aanbod bestaat uit 4 verschillende cursussen. De driedaagse cursus ‘leven vanuit je wortels’, een basiscursus ‘de zesdaagse reis van je leven, de LOR (Leergang Orsmolen Revitalisatie) en het Life Quality Program.

Bekijk het cursusaanbod

 

Meer verhalen?

jaap-portret-instituut-orshof

Het verhaal van Jaap:

Ik wilde zelfverzekerder worden. En ook opener naar anderen toe. Ik wilde geen psychotherapie. Een collega vertelde mij over de methode van Yvo van Orshoven…

Lees meer

 

portret-mirjam-voor-wie-instituut-orshof

Lees het verhaal van Mirjam:

Ik had altijd maar hoofdpijn. En de artsen konden geen fysieke oorzaak vinden. Yvo heeft me geleerd ‘uit mijn kop te gaan’. Een wereld ging er voor me open tijdens de basiscursus.

Lees meer