0 All Booked All Booked All Booked 2340 Familieopstelling https://instituutorshof.be/evenementen/familieopstellingen/?event_date=2019-05-12&reg=1 https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr 2019-05-12

Familieopstelling


  • Orsmolen, natuurlijk ontspannend
Meld je aan 12 mei 2019 09:00 12 mei 2019 18:00 Europe/Amsterdam Familieopstelling

Workshop familieopstellingen Orsmolen In deze workshop worden uw onbewuste bindingen, verstoorde verhoudingen en verstrikkingen binnen uw familiesysteem zichtbaar gemaakt. Middels opstellingen detecteren wij stoornissen die wij door middel van de Orshof Methodiek oplossen. Voorbereiding Vooraleer je een opstelling doet is het aan te raden om eerst eens deel te nemen als representant. Dat maakt de methodiek en de werking duidelijk, wat ten goede komt aan je eigen proces. Voor je eigen opstelling is het noodzakelijk dat je een thema c.q. probleem hebt om in vraag te stellen. Dit kan persoonlijk, relationeel of werkgerelateerd zijn. Daarnaast heb je informatie nodig van je gezin en familie van herkomst. Alle feiten van je familiale herkomst tot en met je grootouders zijn belangrijk om de familieconstellatie beter uit te zetten en te begrijpen. Bijvoorbeeld: – ongewone sterfgevallen van jonge personen, zelfmoord, miskraam, abortus, oorlog, vermissingen… – moeilijk te verwerken gebeurtenissen: miskende liefde, scheiding… – ernstige misdrijven. Deelname aan de workshop Familieconstellatie kan worden voorafgegaan door een persoonlijk consult. Hierin gaan we dan dieper in op uw persoonlijke problematiek en familiale situatie. Programma Deelname aan een workshop kan als representant of als opsteller. Iedere opsteller krijgt tijd en ruimte om zijn constellatie op te stellen. Mocht dit, buiten de wil om van de deelnemer, niet mogelijk zijn, dan zal het mogelijke gedaan worden op dit op te lossen. Werkwijze De opsteller maakt zijn familiesysteem zichtbaar door representanten voor hem/haarzelf, zijn/haar probleem en zijn/haar familie uit te zetten in de ruimte. De representanten krijgen op de aangewezen plek onbewust toegang tot het gevoelsleven van de betrokkenen en tot de onderlinge verhoudingen van het oorspronkelijke gezin. Op deze manier worden verstrikkingen en rolverwisselingen op zielsniveau aanschouwelijk. Met behulp van de constellatiebegeleider wordt het familiesysteem gepast geordend. Uitspraken kunnen daarbij bevrijdend werken en ruimte creëren, waardoor de gezonde harmonie kan worden hersteld. Meebrengen Gemakkelijk zittende kleding Kosten 135 euro voor opsteller, 90 euro voor representant. Inbegrepen: docentschap, koffie, thee, waters, tijdens koffie- en lunchpauze, afscheidsdrank & taart. Gelieve eigen lunchpakket mee te brengen, Orsmolen-keuken maakt heerlijke soep.

Voerenstraat 52, 3790 Voeren, België

Workshop familieopstellingen Orsmolen


In deze workshop worden uw onbewuste bindingen, verstoorde verhoudingen en verstrikkingen binnen uw familiesysteem zichtbaar gemaakt. Middels opstellingen detecteren wij stoornissen die wij door middel van de Orshof Methodiek oplossen.

Voorbereiding

Vooraleer je een opstelling doet is het aan te raden om eerst eens deel te nemen als representant. Dat maakt de methodiek en de werking duidelijk, wat ten goede komt aan je eigen proces.

Voor je eigen opstelling is het noodzakelijk dat je een thema c.q. probleem hebt om in vraag te stellen. Dit kan persoonlijk, relationeel of werkgerelateerd zijn. Daarnaast heb je informatie nodig van je gezin en familie van herkomst. Alle feiten van je familiale herkomst tot en met je grootouders zijn belangrijk om de familieconstellatie beter uit te zetten en te begrijpen.
Bijvoorbeeld:
– ongewone sterfgevallen van jonge personen, zelfmoord, miskraam, abortus, oorlog, vermissingen…
– moeilijk te verwerken gebeurtenissen: miskende liefde, scheiding…
– ernstige misdrijven.

Deelname aan de workshop Familieconstellatie kan worden voorafgegaan door een persoonlijk consult. Hierin gaan we dan dieper in op uw persoonlijke problematiek en familiale situatie.

Programma

  • Deelname aan een workshop kan als representant of als opsteller.
  • Iedere opsteller krijgt tijd en ruimte om zijn constellatie op te stellen. Mocht dit, buiten de wil om van de deelnemer, niet mogelijk zijn, dan zal het mogelijke gedaan worden op dit op te lossen.

Werkwijze

  • De opsteller maakt zijn familiesysteem zichtbaar door representanten voor hem/haarzelf, zijn/haar probleem en zijn/haar familie uit te zetten in de ruimte.
  • De representanten krijgen op de aangewezen plek onbewust toegang tot het gevoelsleven van de betrokkenen en tot de onderlinge verhoudingen van het oorspronkelijke gezin.
  • Op deze manier worden verstrikkingen en rolverwisselingen op zielsniveau aanschouwelijk.
  • Met behulp van de constellatiebegeleider wordt het familiesysteem gepast geordend. Uitspraken kunnen daarbij bevrijdend werken en ruimte creëren, waardoor de gezonde harmonie kan worden hersteld.

Meebrengen

Gemakkelijk zittende kleding

Kosten

135 euro voor opsteller, 90 euro voor representant.
Inbegrepen: docentschap, koffie, thee, waters, tijdens koffie- en lunchpauze, afscheidsdrank & taart.
Gelieve eigen lunchpakket mee te brengen, Orsmolen-keuken maakt heerlijke soep.

Programma

09:30 - 10:00 Welkom, inleiding workshop
10:00 - 13:00 familieopstellingen
13:00 - 14:00 lunchpauze
14:00 - 17:00 familieopstellingen
17:00 - 18:00 afronding met koffie en gebak